Лекција 13 - Именки 2

Match the Macedonian words with their English equivalents.

мебел
мијалник
можност
населба
огледало
орман
парно греење
печка, рерна, шпорет
подрум
полица
решо
рингла
сапун
скала
скали
спална соба
телевизор
тенџере
тоалет
тросед
трпезарија
туш
фиока
фотелја
фрижидер
шифоњер
шкаф